Annons
Annons


Villa Necchi


 

När jag var i Milano besökte jag Villa Necchi. Besöket där var något av det mest inspirerande jag varit med om. Designat på 1930 talet så är det fortfarande en otrolig inspirationskälla för nutida inredningsdesign och arkitektur, här kan vi snacka om att både inredningen och arkitekturen är tidlös.

Annons

Villa Necchi är en villa som är omgiven av en en lugn trädgård i ett elegant och centralt läge i Milano. Vid villa Neccho kan kan du fortfarande kan känna atmosfären av den vackra världen i Milano om utspelade sig mellan de två världskrigen. Villan donerades av  Gigina Necchi Campiglio och Nedda Necchi, 2001.

Det var arkitekten Piero Portaluppi  som fick uppdrag av systrarna Nedda Necchi och Gigina Necchi Campiglio.

Villan ligger vid en fantastisk pool i en förtrollande trädgård men det är ingenting mot de fantastiska inredningen med de platsbyggda badrummen, alla metalldetaljer, de synliga sammanfogningarna där man valt att i badrummen synliglägga sammanfogningarna mellan kakelplattorna med bultar.

Här ska jag i ärlighetens namn säga att jag fann mer inspiration än hela Salone de mobile 2018 sammantaget. Älskar alla trä, metall och stendetaljer. Jag älskar ungefär allt i bilderna nedan och sammanfattar det som spännande, intressant, vackert och tidlöst

 

DELA (0)
PINNA (2)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar