Annons
Annons


Trend med konst- och miljöfoto


När det kommer till foton på möbler och inredning känns som att tiden när de fotades i en studio för att kunna vara helt frilagda är förbi. Att få så möbler och produkter i miljö så som vi länge fått se kläder på modeller i olika miljöer och platser ger mer av en känsla och bild av hur produkterna eller möblerna ser ut i en miljö.

Bilder som visar upp möbler eller produkter i en miljö tilltalar mig mycket mer än vad en bild som helt avskalat bara visar upp produkt gör. Ha-begäret har för mig lättare att vakna när jag kan leva mig in i en miljö där produkter och möbler presenteras i ett sammanhang (förutsatt att produkten, miljön och sammanhanget är snyggt vill säga).

Annons

Att få se vilken miljö och vilken styling ett varumärket valt för sina möbler eller produkter säger också mer om produkterna och producenten än vad endast en bild på produkten gör. Dessutom kan varumärket vid en fotografering i miljö tillsammans med annan styling, låta sammanhanget verka varumärkesbyggande för den egna produkten genom att visa att ”det här är vi”, ”det här är vårt varumärke och i den här världen vill vi vara”.

Man låter helt enkelt ens egen produkt vara en del i en helhet och är inte livrädd för att den inte ska lyckas sticka ut, utan låter istället den egna produkten samspela och dra nytta av sin omgivning och andra produkter i närheten. Med detta sagt så tror jag att vi mer och mer kommer gå ifrån att fotografera nakna produkter i en studio, då det enda användningsområdet jag i dagsläget ser för dessa bilder är till plocksidor / moodboards.

Miljöbilder kan dock också användas till detta och ger så mycket mer. Exempel på när produkterna låta vara en del av en miljö och en helhet har vi sett hos många och för att nämna några har vi: Friends and Founders, Layered, Linie design,  Therese Sennerholt och Melo.

Bord från Friends and founders fotade i en sekelskiftesmiljö.

Matta från Layered fotad i en fantastisk sekelskiftesmiljö

Therese Sennerholts konstverk och Melo Studios pall i miljö.

Mattor från Linie Design i miljö.

Med denna trendspaning i ryggen var det lätt för oss att bestämma att vi ville fota de möbler som jag har designat och tagit fram tillsammans med Erik Asplund i miljö.

Fotograferingen ägde rum i förra veckan och lanseringen sker snart! Så då kommer jag skriva mer om det och visa upp våra skapleser. Jag bjuder dock redan nu på två av fotona som är av den lite mer konstnärliga sorten som fotografen Gustav Skanby vackert lyckades få till under produktfotograferingen. Älskar dem båda även om våra produkter kanske inte riktigt framträder på bilderna, det gör däremot vår söta modell, Olsson.

Foto av vårt sideboard av Gustav Skanby

Foto av vår vikvägg av Gustav Skanby

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar