Annons
Annons


Stor trend: valnöt


Valnöt är ett träslag som alltid är aktuellt och som skänker värme, lyx till ett rum eller en inredning. Ovan ser ni hur min Pinterest och inspiration ser ut just nu.

I moodboardet känner ni nog igen bland annat Eames Butterfly chair, Eames Stools, Gerrit Rietveld’s Zig Zag chair, dagbädden Crescent Lounge designad av Vonnegut KraftÅkerlundska villan stylat av Lotta Agaton, kök designat av Hans Verstuyft, ett annat kök designat av Louise Liljencrantz, sovrum från Koichi Takada Architects projekt One central park och tidningsställ, vikvägg och piedestal från Lineaire.

Annons

När jag samlade ihop bilder jag inspireras av och som jag ”pinnat” på Pinterest så känns det inte speciellt konstigt att vi på Lineaire valt att lansera samtliga produkter i både valnöt och ek. Trä-rent kommer ju alltid vara klassiskt, aktuellt och vi vill designa möbler, produkter för många generationer framåt.

Dessutom är valnöt ett av de bättre alternativen om man som jag gillar mörkare träsorter och ädelträ. Detta då valnöt likt ek kan odlas och därmed är en förnybar resurs. Dessutom odlas valnöt även här likt exempelvis ek i Sverige samt i Europa vilket gör att man inte behöver låta valnöten färdas långt. Slutligen så är Valnötsfaner det som används mest när det kommer till produktion av möbler, vilket innebär att man använder ytterst lite valnöt. Detta då det endast är ytan som består av ett tunt lager av ädelträ / valnöt, på omkring 0,6 mm medan kärnan består av exempelvis mdf .

Själv inreder jag gärna med valnöt och då gärna med ett kallt komplement så att träet (valnöten) distinkt får visa vilken värme den ger. Det kan innebära att komplettera och placera valnötsmöbeln i närhet av en spegel eller tillsammans med en detalj, lampa eller vas i aluminium eller krom. Därför är ju Lineaire’s metall-linje i polerat aluminium som ger en silverkänsla en favorit för mig. Exempel på när valnöt kombineras ihop med en kall detalj kan ni se nedan.

Piedestal, tidningsställ och vikvägg från Lineaire med kalla detaljer i polerat aluminium. Här stylat med kalla komplement så som lampan från Flos designad av Patricia Urquiola och vasen från Georg Jensen designad av Ilse Crawford.

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar