Annons
Annons


Skulpturell inspiration


Här delar jag med mig av vacker skulptural konst som du kan inreda ditt hem med.

Konst kommer i många olika former, historiskt sätt så har den skulpturala konsten i form av skulpturer alltid varit stor men i modern tid har den länge varit förpassad endast till det offentliga rummet och miljöerna. Mer och mer märker man dock att även privat personer intresserar sig av dels statyer men också för sätt att lyfta fram sina skulpturer så som på en piedestal eller liknande. Constantine Brancusi skapade magiska skulpturer och många av dem finns för beskådning på Atelier Brancusi i centrala Paris.

Annons

Den rumänska konstnären Constantin Brancusi arbetade och levde sitt liv i Paris. Hans fantastiska och tidlösa statyer hade för mig varit en dröm att få inreda med. Brancusi tänkte på många sätt på omgivningen när han skapade och ansåg att förhållandet mellan skulpturerna och det utrymme de ockuperade hade en avgörande betydelse.

Vill man se Brancusi’s verk finns idag fantastiska Atelier Brancusi att besöka, det är en exakt återuppbyggnad Brancusi’s egen atelje och den uppfördes 1997. Där finns 137 stycken av hans skulpturer att beskåda tillsammans med många fler av hans andra konstverk. Ett besök till Atelier Brancusi är för mig ett måste nästa gång jag är i Paris, bara bilderna på studion får mig inspirerad, ta själva en titt på dem nedan. 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar