Annons
Annons


Naturmaterialens magi


Just nu känns svensk vinter och snö otroligt långt borta för min del. Jag befinner mig nämligen i Kota Kinabalu på Borneo med omkring 30 grader dygnet runt.

Om det är något som denna resa redan nu fått mig ännu mer inspirerad av så är det naturmaterial. När man lever så nära inpå naturen och i detta klimat läggs stor vikt vid att materialen dels kan andas, kan leva med klimatet, kan kyla och då blir de naturliga materialen svaret. Därför är dynor, parasoller i rent linne, golven i antingen mörkt trä eller natursten och de få väggar som finns är antingen i sten, eller även dem inklädda i linne. Möblerna är i trä och har raka avskalade former. Vitkalkade stenväggar möter takbjälkar i mörkbetsat trä. Det känns helt enkelt väldigt naturligt och äkta samtidigt som det är funktionellt.Att resultatet om man använder sig av en kombination av färgpaletten och materialvalen ovan inte kan bli annat än vackert, är även det en bonus.

Annons

Här på Borneo får dessutom den svenska arkitekt sägningen om att ”sudda ut gränsen mellan ute och inne” en ny innebörd och utsträckning när man befinner sig på en ö där väggar anses vara en överflödig del av ett hus.

Se dagliga uppdateringar från min vistelse på Borneo på min Instagram, Asplundklingstedtinterior. Vidare reseskildringar kommer.

 

 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar