Annons
Annons


Mina 10 favoriter


 

 

Glad påsk, jag befinner mig nu i Verbier för skidåkning men tyvärr är det väldigt dimmigt idag så jag passar på att få lite jobb gjort samt att blogga för att visa er mina 10 favoriter som jag fick välja ut till förra numret av Residence.

Annons

 

 1. »Den organiskt formade skulpturen av BoArenander är hur vacker som helst, jag älskar att få in konst på andra sätt än på. väggarna.«

  Skulptur av Bo Arenander, 39 000:-, Odem atelier.

 2. »Lampan Crown av den tyska designduon Jürgen Laub och Markus Jehs är en ljuskrona helt i min smak när jag inte längre orkar se fler av Flos ljuskronor Sarfatti. Min favorit är varianten i blankpolerad aluminium.«

  Takkrona Crown från Nemo, 10 935:-

 3. »Jag älskar min scarf från Totême, det är verkligen något lyxigt över kulörerna och detgrafiskt randiga mönstret. Skulle gärna se mer inredning i denna stil!«

  Silkesscarf, 1 500:-, Totême.

 4. »Otroligt elegant och klassisk trots att den är designad av Pascal Hien och Nikita Bhate som gjort kollektionen Reclaimed stories förra året. Soffan är handgjord i teak och det var kärlek vid första ögonkastet för mig.«

  Soffa Barza, pris på förfrågan, Reclaimed stories

 5. »Under en pl.tning före jul hittade jag min drömmatta. Det är en handknuten indisk matta i bomull och ull som kommer i en beige kulör där mönstret utgörs av mattans olika höjder.«

  Matta Ziegler, 19 200:-, STHLM mattor.

 6. »Monica Försters kollektion Unna som hon designat för Zanat är fantastisk med sindetaljrikedom. Den handgjorda serien består av

  skålar, bord och stolar där alltsammans gärna hade fått flytta in hos mig. Jag som tidigare inte har tyckt om bord med iläggsskivor har med detta bord fått tänka om.«

  Bord Unna, XX:-, Zanat.

 7. »Doftljus fr.n Fornasetti är ett litet väldoftande konstverk som förgyller vilket badrum eller vilken fönsterkarm som helst.«

  Doftljus Architettura 300, 1 700:-, Fornasetti.

 8. »Man kan aldrig få för många lampor och den här klassikern av Rodolfo Dordoni står på min önskelista. Jag tycker om mötet mellan plexiglasfoten och det blåsta glaset.«

  Bordslampa Buds 2 från Foscarini, 8 295:-, Stockholms ljusbutik.

 9. »De här klassiska modulljusstakarna designades av Caesar Stoff 1965. Dessa samlar jag på och är därför en ständig favorit hos mig. Jag tycker att de gör sig s. bra var de än placeras.«

  Ljusstake Nagel stoff, från 329:-, Fritz Nagel.

 10. »Tidningsstället från möbelmärket Lineaire som jag har tillsammans med Erik Asplund nämner jag som en av mina favoriter utan att skämmas. Jag tycker själv så mycket om det då det är skulpturalt, dekorativt och samtidigt funktionellt. Mitt favoritutförande för stunden är valnöt med en linje i blankpolerad aluminium.«

  Tidningställ, från 2 500:-, Lineaire.

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar