Annons
Annons


Magiska hotell nära Milano


Jag ville berätta för er om två magiska hotell jag besökte efter Milanos designvecka. De var verkligen varandras motsatser, det ena toppmodernt, designat av en toppdesigner och det andra klassikt med anor från 1880- talet. Vid besök på platser gillar jag ytterligheter vilket gjorde att de både föll mig helt i smaken.

Annons

 

Belmond Hotel Splendid i Portofino

På Belmond hotel splendido i Portofino så har tiden på ett positivt sätt stått stilla. Det vackra hotellet andas lyx och gamla anor. Både under lunch och middag så ackompanjeras restaurangens gäster av livemusik och utsikten från hotellet är svår att slå. Inredningsmässigt så är det en väldigt klassisk stil som just andas historia och något jag uppskattar lite extra är de luxuösa badrummen och användandet av trä i badrum, vilket man inte ser så ofta nuförtiden. Kända gäster är något som hotellet har haft gott om såsom Sir Winston Churchill, Liza Minnelli, Alain Delon, George Clooney, Madonna, Barbra Streisand, Rod Stewart och många fler, vilket ännu mer får en att tänka på uttrycket ”om väggar kunde tala.

Detta är helt klart ett hotell jag vill och längtar tillbaka till.

 

Il Sereno i Como

Till skillnad från dels Belmond hotel Splendido men också övriga hotell vid Como så är hotellet Il Sereno nybyggt och designat av Patricia Urquiola. Hotellet är faktiskt det första på årtionden som byggts invid Como vilket kan ha en del med saken att göra och det som gjorde att processen att bygga och designa hotellet tog tid. Återkommande i inredningen är det varma träet som finns genomgående i stora partier samt på möbler. vilket verkligen får det att kännas exklusivt och även ombonat trots att dess grundide är att vara avskalat modernt.

Mitt hjärta slog lite extra hårt när jag var på detta hotell då jag tänkte på drömmen att som inredare få vara delaktig i varje aspekt av ett hotell i allt från arkitektur, inredning till de anställdas klädsel, vilket verkligen hade varit en dröm. Patricia Urquiola’s deisgn går till och med att upplevas i Il Serenos privata båtar, som hotellets gäster kan använda för att ta sig runt Como sjön. Hotellet är likt övriga hotell vid Como en lyxig upplevelse men en dock allt mer annorlunda den alla de övriga hotellen.

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar