Annons
Annons


Lyft fram snickerier och stuckatur


Med koppling till mitt förra blogginlägg gällande färgsättning vill jag slå ett slag för att sätta en mörkare ton på snickerierna och stuckatur av den enkla anledningen att jag gärna ser att sådana vackra detaljer lyfts fram och förhöjs.

Annons

Självklart kan detta göras genom att ha traditionellt vita snickerier och mörkare väggar men då jag själv inte tycker om för mörkt målade väggar så tycker jag att det bästa sättet att lyfta fram snickerier och stuckatur på är genom att ge dem åtminstone några snäpp mörkare ton än den ton som väggfärgen har. Exempel på detta kan ses på bilden ovan. Effekten detta ger är att de vackra snickerierna lyfts fram utan att man egentligen tänker på att de har fått en färg. Jag brukar tänka på att det lite som att sminka sig naturligt då man mer försöker lyfta och förstärka sina ansiktsdrag tillskillnad från att måla på knallrött läppstift – vilket är något man kanske inte vill ha på sig varje dag.

Det har även under en tid varit en trend att måla in snickerier och stuckatur i samma färg som vägg och ibland även tak. Exempel på detta kan ni se i bilden nedan (vill ni se fler bilder från just den lägenheten så gjorde jag ett blogginlägg  om lägenheten och dess fantastiska arkitektur som ni kan se här). Visst kan detta vara effektfullt men jag som har en otrolig förkärlek för gamla detaljer och helst vill lyfta ett rums grund tycker att snickerierna och stuckaturen går lite förlorad då den målas in och därmed smälter in i väggen.

Exempel på där stuckatur och snickerier har målats in i samma färg som väggen.

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar