Annons
Annons


Lineaire – 6 favoritmöbler i ny design


Lineaire är en möbelkollektion som prisar och tar vara på det minimalistiska och skandinaviska uttrycket men som samtidigt med exklusiva detaljer även för tankarna till Paris och Milano.

Efter en fartfylld helg i Berlin har jag äntligen fått tid till att blogga om det som jag verkligen längtat efter att kunna blogga om, nämligen min och Erik Asplunds möbelkollektion; Lineaire.

Vi har tillsammans designat och tagit fram möbler som vi själva saknat på marknaden. Möbler som vi själva skulle vilja ha hemma och som vi vill inreda med. Jag ska inte dra alla tankar kring inspirationen och tankarna bakom kollektionen här för det tycker jag att Alva Fierro som intervjuade mig i förra veckan fick fram så bra, så är du intresserad läs istället gärna intervjun här.

Annons

Kollektionen består än så länge av 6 olika möbelfavoriter (sideboard, bänk, tidningsställ, vikvägg/ rumavdelare och lampett/ ljusstake) men som sagt i den design som attraherar oss. Trots att vår smak och design styrt så har vi haft stort fokus på kunderna och därför jobbat med att låta mycket vara upptill kunden att välja. Därför går alla möbler att få i olika färger och linjen som återfinns i alla möbler och som gett upphov till namnet Linaire (som på franska betyder linjär) går att få i borstad mässing, polerad aluminum eller ek. Alla produkter förutom lampetten och tidningsstället går dessutom att få i 3 olika storlekar.

Nedan visar jag upp utvalda bilder på samtliga produkter men gå gärna in på www.lineaire.se för att spana in resten av bilderna, alla valmöjligheterna eller för att shoppa loss på.

Tidningsställ i ljusgrått och mässing.

Ljusgrått sideboard och svart tidningsställ med mässing.

Bänken kommer i tre olika längder; 80, 100 och 120 cm. Längst med hela bänken sträcker sig den infrästa linjen som är genomgående i hela kollektionen.

Bänk i ljusgrått och med mässing.

Bänk i ljusgrått och med mässing.

Vikväggarna kommer i tre olika höjder; 180, 200 och 220 cm.

Vikvägg / rumsavdelare i ljusgrått med linjer i mässing och mässing-gångjärn.

Vikvägg / rumsavdelar i brunt med mässing inlägg och mässing-gångjärn

Vikvägg / rumsavdelare i ljusgrått med linjer i ek och mässinggångjärn.

Vårt sideboard går likt bänken att få i tre olika längder; 80, 100 och 120 cm och likt på bänken sträcker sig linjen längst med hela sideboardet.

Sideboard 1oo cm i ljusgrått och mässing

Sideboard 80 cm i grått med ek.

Sist och faktiskt också minst har vi re-designat en dekorativ och stämningshöjande klassiker, nämligen lampetten. Med sitt moderna uttryck är den dekorativ både hängande på väggen och stående på ett hyllplan eller ett sideboard.

Lampett / ljushållare i ljusgrått med mässing linje.

Lampett / ljushållare i ljusgrått med mässing linje.

Jag hoppas att ni likt mig kommer att älska dem. Samtliga bilder är tagna av Gustav Skanby.

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar