Annons
Annons


Hermes skyltfönster


Hermès fönster skapat tillsammans med Nicolas Le Moigne

Såhär i dessa tider innan jul så skapar ju de flesta varumärken mer spektakulära skyltfönster eller ja, julskyltningar. Jag ser därför till att vara mer uppmärksam på skyltningarna såhär års. Hermès däremot är ett varumärke som ofta lyckas förbluffa med sina fönsterskyltningar året om och deras skapelser har alltid varit stora favoriter för mig. De har samarbetat med många konstnärer / designers och skapat de mest fantastiska och vackra skapelser men det är en av dessa konstnärer jag skulle vilja lyfta lite extra, Lëila Menchari.

Annons

Hermès satte tillsammans med scenografen Nathalie Crinière upp utställningen ”Worlds of Lëila Menchari” på Grand Palais i Paris. Utställningen är inspirerad av Leila Menchari. Samtidigt presenterade bokförlaget Actes Sud Lëïla Menchari, Queen of Enchantment”, också den en hyllning till Menchari’s anmärkningsvärda karriär, illustrerad genom 137 av de Hermes fönster som Menchari har skapat.

Hermès utställning på Grand Palais, Paris

Hermès utställning på Grand Palais, Paris

Hermès utställning på Grand Palais, Paris

Leila Menchari  har förutom att designa några av Herms mest ikoniska sjalar under de senaste 55 åren varit ansvarig för att skapa de berömda fönstervisningarna till Maison Hermès på 24 rue du Faubourg Saint Honore i Paris.

Det var när Leïla Menchari (som ursrungligen är från Tunisien) precis flyttat till Paris för att studera konst som Annie Beaumel, som var ansvarig för Hermès fönster frågade henne om hon kunde ”skissa upp dina drömmar” och sedan 1977 har Menchari skapat dessa otroliga fönster som ni kan se prov på nedan. Det är uppmärksamhet för detaljer och användning av exotiska material som får människor att år efter år komma för att beundra Menchari’s konst.

Hermes fönster skapat 2008 av Leïla Menchari

Hermes fönster skapat 2005 av Leïla Menchari

Hermès fönster skapat av Leila Menchari

Leila Menchari’s skapelse i Hermès fönster

 

 

 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar