Annons
Annons


Fashioninredning


Denna vecka gick det i och med en intervju upp för mig att jag hämtar mycket av min inspiration, influenser till mitt jobb; mina inredningar, renoveringar och stylingar från modedesigners och modedesign. Dessutom insåg jag att jag i samma takt som jag gillar mer färgsprakande inredningar också vill klä mig mer färgsprakande, det går helt enkelt hand i hand design oavsett om det är inredningsdesign eller kläddesign.

Jag fick äran att bli intervjuad av grymma Frida och Karin som driver Lou in Love (ett sidenklädesmärke med fantastiska kläder och kvalitet) i veckan och jag måste börja med att berömma deras intervjuteknik och frågor, för jag tror faktiskt att jag lärde mig mer om mig själv under intervjun. Du kan läsa intervjun med mig här, kolla in Lou in Loves kläder här och läsa mer om Lou in Love och grundarna Frida och Karin här.

Annons

Jag fick i alla fall under denna intervju frågan gällande vilka mina favoritkläd-designers är (otroligt kul eftersom jag annars bara får svara på frågor gällande favorit inredningsdesigners och andra inredningsrelaterade frågor) och det fick mig att inse att mycket av min inspiration till inredningar, stylingar etc kommer från just modedesigners, något jag tidigare aldrig reflekterat över. Men tex så tycker jag att en ljus heltäckningsmatta i en trappa gör sig allra bäst om den bryts av med svart/ mörka lister, då jag tycker att det då blir något ”Chanel” över det.

Inte säkert att andra förstår vad jag menar med det men visionen jag har i mitt huvud är iallafall Chanel. Det är även Chanel som är inspirationen när det kommer till att jag allra helst målar snickerier och lister i en mörkare färg. Det är något med hur det ljusa möter det mörka som – Chanel lyckats fånga i sin design och sin logga och som jag inspireras av.

När det kommer till badrumsdesign så brukar Valentino vara en inspiration för mig av den anledning att det är ”mycket” och att det är Italienskt. På samma sätt så inspireras jag av detaljrikedomen i många haute couture klänningar då det påminner mig om att ibland är det den minsta detaljen som gör den hela skillnaden. Oftast så faller jag för samma färgpalett både när det kommer till inredning och kläder, ett aktuellt exempel på detta är att två av mina senaste inköp är nude-färgade solglasögon. Just nude och andra jordnära, neutrala färger är också de färger jag är mest inne på just nu när det kommer till inredning. Med detta sagt så kan det för mig att söka inspiration till ett inredningsprojekt vara minst lika givande att bläddra igenom ett modemagasin.

Detaljrikedommen i haute couture skapelser får mig att tänka på detaljrikedommen i Michael Anastassiades lilla lampa Ball Light.

Mina senaste köp; solglasögon som alla går i en neutral färgpalett.

Jag i en av mina klänningar från Lou in love beundrandes en ny upphängd gardin

 

 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar