Annons
Annons


Ett paradis bland trädtopparna


 

I tisdags kom jag hem från en resa till Borneo, Bali och självklart vill jag ge er mina bästa tips från resan. Tänkte både göra en guide med mina favoriter från Borneo respektive Bali men tänkte börja med att zooma in på ett av hotellen jag bodde på nämligen Gaya Island resort, ett paradis bland trädtopparna eller snarare bland palmbladen.

Annons

 

 

En kvarts båtur från Kota Kinabalu, Borneo ligger fantastiska Gaya Island Resort, hotellrummen är byggda uppe bland träden medan receptionen, baren, poolen och en två av restaurangerna ligger nere vid stranden och havet.

 

Huvudbyggnaden och receptionen.

 

Att lämna stadens hektiska trafik och ljud och hamna i detta harmoniska paradis kändes både overkligt och otroligt välkommet. Så fort vi checkat in så stod det klart för oss att på denna ö och hotell så är man för att njuta. Hotellet har inte bara ett spa utan vad de kallar en spa village belägen inne i regnskogen ca 5 minuters promenad från receptionen och 2 minuter från vårt hotellrum. På spa:et erbjuds yoga och en mängd andra träningsformer. Man kan även anmäla sig på en mängd andra kostnadsfria upplevelser såsom naturpromenad, djungel-trekking, hike till en privatstrand mm. Vi testar på allt tidigare nämnt och kan verkligen intyga om att man känner sig långt ifrån Sverige under dessa aktiviteter – vilket man vill göra när man tagit sig såhär långt bort. Massagerna och miljön i spa village är magisk, guiderna och instruktörerna på yoga, trekking mm är otroligt pålästa och sanna natur och djurälskare. Dessutom får man se och träffa på många exotiska djur, även om det för mig inte var en positiv upplevelse att mitt inne i djungeln få sen en flygande, giftig träorm.

 

Hotellets vackra och otroligt stora spa som består av ett huvudhus och sen en hel liten by av mindre hus ligger vackert inbäddad i regnskogen.

 

Vårt hotellrum har likt många av de andra hotellrummen en öppen planlösning med ett stort badrum med dubbla handfat, stort badkar och separat dusch och toalett, lounge, walk in closet och sovrum, allt detta öppnar upp sig mot en stor balkong med fri utsikt över havet, stranden och bergen i horisonten.

Hotellrummet liksom hotellets andra faciliteter och rum är smakfullt inredda med mörkt och i en harmonisk färgskala, alltså helt enligt min smak. Denna inredning får verkligen hotellet att kännas otroligt internationell och hotellet skulle lika gärna ha kunnat ligga i Frankrike, Belgien eller Sverige, men med den nivå av lyx som hotellet erbjuder i alla avseenden så hade prislappen per natt då ha tiodubblats.

 

 

Gaya Island resort är inte helt oupptäckt märker jag när jag tittar igenom tidningar och böcker på hotellrummet, hotellet är ett av de utvalda hotellen i böcker som Small luxury hotels och internationella magasin har gjort reportage om hotellet. Inte helt otippat att hotellet fått uppmärksamhet i framförallt europeiska tidningar tycker jag då vi Européer har en förkärlek för små lyxiga boutique hotell som är lite mer personliga. Medan en fördom jag har är att många andra föredrar ett stort femstjärnigt hotellkomplex där man kan stanna hela sin vistelse inne på hotellets område.

Befinner ni er på Borneo eller planerar ni att åka dit så kan jag varmt rekommendera att bo på Gaya Island resort. Det vilar något otroligt harmoniskt över hotellet, platsen och på Gaya Island resort mår man verkligen bra och man får dessutom ostört uppleva den exotiska naturen.

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar