Annons
Annons


Ett hem i vågad harmoni


 

Jag antar och hoppas att ni inte har missat arkitekten Andreas Martin Löf’s vackra lägenhet och hem som var med i My Residence och Residence. Enligt mig får detta hem topp poäng, och jag började därför funderade kring vad det specifikt är som tilltalar mig så mycket och varför det tilltalar mig. Jag kom fram till följande:

Annons

 

 1. I denna lägenhet får naturmaterialen tala och då blir det rätt. Olika sorters trä, rotting och läder blandas med natursten, linne och sisal.
 2. Den ljusa basen i form av väggfärger, textilier och större möblemang skapar harmoni och kontrasteras av detaljer och möbler i mörkt trä.
 3. Att materialen / färger är återkommande i inredningen och i olika rum inger ett lugn och ger intryck av en genomtänkt röd tråd. Exempelvis så återkommer teak både i matsal, hall, sovrum och arbetsrum samt att väggfärgen genomgående är ljust beige.
 4. De specialritade och specialbyggda möblerna såsom bokhyllan i arbetsrummet, hallmöbeln, matsalsbordet och sängen har anpassats för ytan, rummen och ger en känsla av exklusivitet samtidigt som det är otroligt funktionellt.
 5. Det avskalade och genomtänkta. Det känns inte som att något har hamnat här utav misstag utan snarare som att varje objekt, möbel har en mening och en tanke. Samtidigt har mycket yta vågats lämnas fri vilket gör att lägenheten känns öppen och luftig.
 6. På tal om avskalat så har man här vågat lämna många väggarna  nakna. I en tid då många vill klä varenda vägg med ett konstverk tycker jag att denna nakenhet är otroligt spännande och vilsam.
 7. Kombinationen av att det är genomgående är både avskalat samt att det är återkommande färger och material skänker lugn och harmoni.
 8. Att det vackra matsalsbordet i teak i det kombinerade köket och matsalen ges plats att glänsa likt en vacker skulptur ensam framför de stora fönstren.
 9. Statyer, antikviteter och speciella objekt gör att lägenheten känns personlig och stilmässigt knyts dessa an till de bevarade pelarna i lägenheten som man kan se i köket / matsalen.
 10. Detta hem visar även att man utan att färgsätta väggarna kan skapa spänning vilket många felaktigt inte tror går.
 11. Jag älskar den stilistiskt vackra sängen som blir mer som en möbel då sängramens utskjutande del går runtom sängen och växer upp som sänggavel.
 12. Det återkommande mörka, varma trä:et tillför mycket värme och känsla till rummen och lägenheten.

 

Läs intervjun med Andreas och se alla bilder i sin helhet här.

 

 

DELA (0)
PINNA (1)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar