Annons
Annons


En tidlös oas till hem


 

Jag hoppas och tror att ni redan har sett detta vackra hem då det är en tidlös inspiration. Hemmet tillhör den minst lika  inspirerande belgiska arkitekten Vincent Van Duysen. Van Duysen förvandlar enligt mig allt han rör till guld, stillsam och harmoniskt guld. Inte för att så mycket av det han skapar blänker utan för att allt han tar sig för och skapar känns rätt, blir harmoniskt, elegant och tidlöst. 

Annons

Huset är ett gammalt townhouse, som Van Duysen har omstrukturerat så att naturligt dagsljus släpps in överallt. Som ledord för projektet valde Van Duysen: Essens, abstraktion och renhet. Att använda ett begränsat antal färger i kombinationen av grovt vävda textilier, natursten och trä blev den genomgående linjen. De noggrant utvalda objekten skapar en subtil modern spänning och några av dem lyfts fram på vackra piedestaler. Gården ger ljus till hallen, köket och vardagsrummet som också fungerar som matsalen. Den ursprungliga trappan skurades, slipades och förenklades. Badrummet fick ett vackert badkar i marmor och köket en enorm traditionell spis från La Cornue, På Van Duysen’s webbsida skrivs det att ”Designens stränghet i kombination med det sensuella språket är vad som utgör arkitektens väsen och framgång.”, vilket jag verkligen är beredd att hålla med om.

Huset inreddes 2001 och om ni ser bilderna så förstår ni att Van Duysen’s specialitet är just att skapa tidlös design och inredning vilket gör det svårt att datera. Jag älskar verkligen hur alla färger, texturer och mönster har kombinerats samman och bildar en harmonisk komposition. Det är både enkelt och ändå så iögonfallande och vackert. Det är faktiskt den minimalistiska som får oss att tro att det är en modern design. Varje rum har sin egen design men binds ändå samman och skapar en röd tråd.

 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar