Annons
Annons


En belgisk drömbostad


Vad händer när man låter en magiskt duktig arkitekt och inredare ta tag i ett majestätiskt och välbevarat trevåningshus – jo då blir det magi.

Trevåningshuset går under namnet ”The G house” och är beläget i Bryssel, Belgien. Huset ritades år 1907 av François Kielbaey och J. L’Anvre.

Annons

Det majestätiska huset har med omsorg tagits om hand av den Belgiska arkitekten Olivier Dwek. Alla klassiska element så som orgianlgönster, formgjutningar, eldstäder har bevarats och tillsammans med inredningen blir huset vad jag skulle kalla en tidlös och sober dröm. Jag älskar även hur konsten får ta plats i huset. Den skulpturala och utsmyckade trappan är en av höjdpunkterna i huset och denna valde Dwek att förlänga så den sträckte sig ännu en våning upp, den nya sektionen är en exakt kopia av den usrprungliga.

En hel del möbler är av Dwek specialdesignade för just detta hus av Olivier Dwek. Men som ni kan se på bilderna så är Pierre Jeanneret och Charlotte Perriand två av Dweks favorit designers så i huset och på bilderna återfinns många av deras karakteristiska och kända möbler.

Stol designad av Pierre Jeanneret.

 

Charlotte Perriand’s ”Ombre chair” i svart plywood designades år 1958.    

Pierre Jeanneret’s kända stol dyker upp i många av husets rum.

 

Både bordet ”six-leaf table” från 1949 och pallarna som omger bordet är designade av Charlotte Perriand.

Charlotte Perriand’s ”Ombre chair” i svart plywood designades år 1958.

Pierre Jeannet’s ”High Court Down-soffa från 1955 och Charlotte Perriand’s dagbädd från 1956-59.

 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar