Annons
Annons


7 favoritplatser i Paris


Jag spenderade fyra fantastiska dagar i Paris förra veckan och herregud vad jag hade velat växa upp i staden: älskar all vacker arkitektur, alla snygga människor och stadens storlek.

För en gångs skull orkade jag ta med mig kameran och jag hade även ett extra batteri vilket resulterade i en mängd bilder. Så himla kul att ha kvar efteråt samt kul att kunna få dela med mig av till er.  Här är mina favoritplatser från resan:

 1. Petit Palais. Allt här är magiskt, allt från taket, trapporna, ingången, till golvet och utställningarna, missa inte.
  Annons

  Magiska taket i Petit Palais entré.

 2. Atelier Brancusi, jag har sedan tidigare bloggat om Atelier Brancusi, det är inte ett inte så stort ställe att besöka men väl värt ett besök då det är otroligt vackert och även gratis inträde. Här kan ni se och läsa mer om Atelier Brancusi i mitt tidigare inlägg.

  Vackra Atelier Brancusi.

 3. Jardin de Tuileries, detta måste vara världens vackraste park, åt ena hållet är det de mest välklippta buskarna och häckarna framför ett slott, åt andra hållet ser man Louvren och i parken finns de mest vackra monument och fontäner. Jag tycker att det vackra ljusa gruset lyfter verkligen parken.

  Ett av de av alla de vackra monumenten i Jardin de Tuileries.

 4. L´Avenue, en magisk Paris klassiker, med otroligt god mat och otroligt snygga och (ibland även kända) gäster. När vi åt lunch där så var samtliga i sällskapet överens om att denna restaurang kvalade in på vår topp 3 -favoritrestaurang så det är väl ett väldigt bra betyg.

  Bild utifrån vackra L´Avenue.

 5. Musée Jaquemart Andre, ett museum som man besöker lika mycket för dess interiör och arkitektur som för konstsamlingen. I ärlighetens namn var jag faktiskt mest wow:ad av just det förstnämnda.

  Otroligt vackert både utanför och inuti Musée Jaquemart Andre. Älskar hur den äldre byggnaden möter de mer moderna i denna bild.

 6. Guccis flagship-butik på Avenue Montaigne. Butikens alla vackra detaljer och den majestätiska butiken i sig gör den värd ett besök även om du inte ska shoppa. Gucci har ju likt många andra även släppt en hemkollektion med vikväggar, stolar, kuddar mm. Vikväggarna och stolarna syns på bilden.

  På bilden syns delar av Gucci’s magiska inredningskollektion i form av stolar och vikväggar.

 7. Ralph Laurens innergård. En magisk plats att äta lunch på om man är i Paris när det går att sitta ute. Efteråt är det otroligt kul att titta runt i det hela hus som våning efter våning tillhör Ralph Lauren.

  Lunch på Ralph Laurens innergård i Paris.

 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar