Annons
Annons


3 saker som skapar ett harmoniskt hem


 

Idag vill jag dela med mig av arkitekten William Ventura‘s hem som visades upp på The socialite family. Det är ett hem som tilltalar mig väldigt mycket då det går i harmoniska toner och är avslappnat elegant. Det är verkligen ett hem som man mår bra och trivs i oavsett man bor där eller är besökare. Det är också ett exempel på hur lyckat och harmoniskt det kan bli om man vågar och genomför ett genomtänkt färgschema med olika nyanser av en eller två naturnära kulörer. Harmonin har nämligen mycket att göra med färgsättningen och i detta fall skaps den av olika nyanser av beige och vitt. Vilket inger lugn och skapar harmoni.

Annons

Själv beskriver William sin lägenhet i Paris som en parentes av just det: lugn och ro och i den monokroma lägenheten trivs han och mår bra. I sitt eget jobb försöker han att designa tydliga, rena och intuitiva utrymmen. Helt enkelt tidlösa projekt. Vilket jag tycker att han lyckats göra till sig själv också.

För mig har William gjort 3 saker som gör att lägenheten känns så harmonisk och därmed blir så vacker:

  1. Genomgående använt sig av kulörer i olika nyanser av beige och vitt. Dessa är genomgående och återkommer i väggfärg, snickerifärg, konst, textilier så som gardiner och tyg på möbler.

  2. Begränsat antalet färgkontraster till två stycken: svart och trä. Så som Mantis lampan, matsalsstolarna, svarta linjer som återkommer i form av ramar, en linje på lampskärmen etc.

  3. Låter färgklickarna som bryter färgschemat komma i små doser och detaljer så som böcker och inredningsattiraljer. På detta sätt får man in personliga ting utan att röra till det och det ger liv och frångår att hemmet känns alltför tillrätta lagt.

Något jag också vill att ni tittar extra på är de vackra matsalsstolarna i köket, helt magiska enligt mig. De heter Pamplona och är designade av Augusto Savini, jag hade själv gärna ägt ett par av dem.

Vill ni ser fler bilder eller läsa mer om William så kolla in hela reportaget hos The Socialite Family.

 

 

 

DELA (26)
PINNA (10)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar